Geen categorie

H.E.R.S.T.E.L.: Coalitiebouw in de praktijk | Decolonial Learning Session #17

In deze Decolonial Learning Session introduceert decolonial organizer Pravini Baboeram een framework voor activisten en organisaties die zich inzetten tegen onderdrukking om visie en expressie te geven aan positieve doelen: strijden vóór H.E.R.S.T.E.L.

Pravini legt in het begin van de sessie een aantal pijlers delen die kunnen helpen bij coalitiebouw voor dekolonisatiewerk. Belangrijk hierbij is dat het framewerk geen EXTRA werk bovenop het campagnewerk dat je al doet geeft, maar meer helpt de verbanden tussen de verschillende anti-racisme, anti-sexisme, anti-validisme, anti-kapitalistische actoren te versterken door een gedeelde horizon: H.E.R.S.T.E.L.

Twee speciale gasten voorzagen ons van een voorbeeld van hoe hun werk past binnen H.E.R.S.T.E.L. framewerk.

Benieuwd? Bekijk de sessie en raak betrokken als persoon of samen met anderen met wie je samenwerkt aan verandering. In het tweede deel van de Decolonial Learning Session werd er in break out rooms gereflecteerd op een discussievraag. We sluiten af met het plenair delen van inzichten en mogelijke manieren voor follow-up betrokkenheid.Biografie
Pravini Baboeram is artiest en activist, actief op het gebied van dekolonisatie en anti-racisme. Ook is zij werkzaam voor een non-profit organisatie die zich bezig houdt met diversiteit en inclusie in hoger onderwijs en arbeidsmarkt. Daarnaast is ze mede-oprichter van Holi is geen Houseparty, een actiegroep die strijdt tegen culturele kaping van het Hindoe lentefeest Holi, en initiatiefnemer van de Anti-racisme Stemwijzer. Ook heeft ze de campagne Tetary Moet Opstaan geleid, een crowdfunding actie voor het vervangen van het standbeeld van kolonisator Barnet Lyon door de Hindostaanse verzetsstrijder Janey Tetary. Pravini heeft ook Indian History Month opgezet om verhalen en bijdragen van mensen uit de Indiase diaspora te vieren. In 2019 bracht ze haar nieuwe album uit en documentaire “The Uprising”, een film over de anti-racismebeweging in Europa.

Lees, kijk en luistertips:
Zapatista podcast, hier te beluisteren

Decolonize this place – downloadable materials for the movement, hier te downloaden

Adrienne Maree Brown – We will not cancel us, klik hier

Sandew Hira – Politiek geweld, Confrontatie, Dialoog en Verzoening in Suriname 1/2, bekijk hier

Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s