panel/tak

Anti-racisme op de werkvloer: strategieën van verzet | Decolonial Learning Session #2

Hoe ga je om met racisme op de werkvloer? Wat zijn strategieën om individueel en institutioneel racisme uit te dagen? In deze sessie biedt Pravini Baboeram analyse en ervaringen om racisme in een professionele context te bestrijden. Pravini baboeram zal in gesprek gaan met de deelnemers om dieper in te gaan op het begrip van racisme. Hierbij wordt het onderscheid toegelicht tussen racisme en discriminatie, maar ook tussen individueel en institutionele vormen van racisme. Dit wordt gedaan aan de hand van voorbeelden uit de praktijk. In het tweede gedeelte zullen de deelnemers zelf aan het werk gezet worden om samen te reflecteren over strategieën en handelingsperspectieven rondom anti-racisme op de werkvloer.

Anti-racisme op de werkvloer: strategieën van verzet | Decolonial Learning Session #2

Voor audio opname kan je hier klikken.

Bio Pravini Baboeram is artiest en activist, actief op het gebied van dekolonisatie en anti-racisme. Ook is zij werkzaam voor een non-profit organisatie die zich bezig houdt met diversiteit en inclusie in hoger onderwijs en arbeidsmarkt. Daarnaast is ze mede-oprichter van Holi is geen Houseparty, een actiegroep die strijdt tegen culturele kaping van het Hindoe lentefeest Holi, en initiatiefnemer van de Anti-racisme Stemwijzer. Ook heeft ze de campagne Tetary Moet Opstaan geleid, een crowdfunding actie voor het vervangen van het standbeeld van kolonisator Barnet Lyon door de Hindostaanse verzetsstrijder Janey Tetary. Pravini heeft ook Indian History Month opgezet om verhalen en bijdragen van mensen uit de Indiase diaspora te vieren. In 2019 bracht ze haar nieuwe album uit en documentaire “The Uprising”, een film over de anti-racismebeweging in Europa.

Kijk-, lees- en luister tips

Video/Documentary

> Quote docu: fiscalist Karim Aachboun over zijn strijd tegen minister Grapperhaus, 2018, klik hier

Artikelen 

> Racistisch uitgescholden docent voelt zich in de steek gelaten door Haagse Hogeschool, 2021, F. van Heest, Klik hier
>Rechters: tweet Yasmina Haifi valt onder vrijheid van meningsuiting, 2017, E. Butter, klik hier
> PwC over diversiteit: ‘Iemand die kritisch is laten we niet de mond snoeren’, J. Douwes, klik hier.
> Onderzoek de Grijze Campagne! (ondertekende brief) Link: www.grijzecampagne.nl

Info Decolonial Learning Sessions
The goal of the decolonial learning sessions is to build a larger and more sustainable activist community and network which can exchange and learn more about decolonial theory and practise. During the online lectures and interactive Q&A sessions, participants will be provided with perspectives on decolonization, activist movements, colonial history, different forms of oppression, spirituality, and how neo-colonialism is manifesting today. The program is meant for those who are interested in being part of, social movements, activism or who want to learn more about the ongoing global struggle for decolonization and dismantling forms of oppression. The goal for the learning sessions is that they are accessible for people with or without academic backgrounds.

Would like to donate for the learning sessions? IBAN: NL67 TRIO 0320036073 t.n.v. Stichting Aralez Mention “Decolonial Learning Sessions”

Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s