panel/tak

Decolonizing the Curriculum (Lecture)

Tijdens het Think Global Festival gehost door de Hogeschool van Amsterdam gaf Pravini Baboeram een keynote over ‘Decolonizing the curriculum’. In deze Keynote zet ze de dimensies van kolonialisme uit en de verschillen tussen de begrippen ‘diversiteit’ en ‘dekolonisatie’ in theorie en praktijk. De hele keynote is terug te zien op youtube.


Bio Pravini:
Pravini Baboeram is artiest en activist, actief op het gebied van dekolonisatie en anti-racisme. Ook is zij werkzaam voor een non-profit organisatie die zich bezig houdt met diversiteit en inclusie in hoger onderwijs en arbeidsmarkt. Daarnaast is ze mede-oprichter van Holi is geen Houseparty, een actiegroep die strijdt tegen culturele kaping van het Hindoe lentefeest Holi, en initiatiefnemer van de Anti-racisme Stemwijzer. Ook heeft ze de campagne Tetary Moet Opstaan geleid, een crowdfunding actie voor het vervangen van het standbeeld van kolonisator Barnet Lyon door de Hindostaanse verzetsstrijder Janey Tetary. Pravini heeft ook Indian History Month opgezet om verhalen en bijdragen van mensen uit de Indiase diaspora te vieren. In 2019 bracht ze haar nieuwe album uit en documentaire “The Uprising”, een film over de anti-racismebeweging in Europa.

Extra: Lees- kijk- en luistertips over verschil tussen diversiteit & dekolonisatie
– documentary: The Uprising door Pravini Baboeram, klik hier
– Educational Toolkit: A Guide for Educators to Engage Students in Decolonizing the Mind, klik hier
– Opinie: “Fuck diversiteit: We willen Dekolonisatie” door Max de Ploeg, klik hier
– Article: How to Uphold White Supremacy by Focusing on Diversity and Inclusion, klik hier
– Article: Diversity is a white word by Tania Canas, klik hier
– Article: Decolonization is not a metaphor, Eve Tuck k. wayne Yang, klik hier
– Article: Diversity is for white people: The big lie behind a well-intended word, klik hier

Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s